dec 9, 2023

Thin Red Line

De term “Thin Red Line” is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt om de moed en het doorzettingsvermogen van brandweermensen te symboliseren. In deze context staat de “rode lijn” voor…...
"

De term “Thin Red Line” is een uitdrukking die vaak wordt gebruikt om de moed en het doorzettingsvermogen van brandweermensen te symboliseren. In deze context staat de “rode lijn” voor de barrière van moed en toewijding die brandweermensen vormen tussen het gevaar en de gemeenschap die ze dienen.

Symboliek

De “Thin Red Line” is een symbool van de dunne grens tussen veiligheid en gevaar waar brandweermensen dagelijks mee te maken hebben. Het vertegenwoordigt de risico’s die ze nemen en de offers die ze brengen om levens en eigendommen te beschermen. De kleur rood is gekozen vanwege de associatie met vuur en urgentie, en het weerspiegelt de kleur van de brandweerwagens en -uitrusting.

Culturele Impact

De term heeft een diepe culturele en emotionele betekenis gekregen en wordt vaak gebruikt in ceremonies, herdenkingen en media om respect en erkenning te tonen voor het werk van brandweermensen. Het is ook een populair thema in tatoeages, kleding en andere vormen van persoonlijke expressie binnen de brandweergemeenschap.

Symbool voor kameraadschap

De thin red line is echter meer dan dat en is net als de thin blue line

Letterlijk vertaalde staat thin blue line voor de “dunne blauwe lijn”, wij refereren naar Thin Blue Line, dit is hoe deze term ook in Nederland het meest bekend is. Dit heeft als oorzaak dat de term van..

een symbool geworden voor het kameraadschap, de dunne lijn die verdedigd moet worden en de passie en trots voor het vak. De thin red line is vergelijkbaar met de thin blue line en is dan ook na die tijd ontstaan. De thin blue line werd pas echt bekender voor het grotere publiek na de indrukwekkend

documentaire over de moord op een Politie agent.

De dunne lijn tussen…

Iedere thin line staat voor het verdedigen van een specifiek onderdeel of onderwerp, bij ThisLine geloven we dat we al deze doelen alleen samen behalen. Door samen te werken. Deze balans bestaat alleen als we allemaal ons steentje bijdragen aan het gezamenlijke doel om de veiligheid, gezondheid en welzijn van iedere burger te beschermen of herstellen. De gezamenlijk thin line, ThisLine.

We gaan tot het gaatje, belangeloos, zonder vooroordeel en op elk moment: voor iedereen. Iemand die een thin line verdedigd weet wat hij doet, waarom en zal tot het uiterste gaan om de taak te volbrengen. Met trots en een groot gevoel van eer.

Vereende kracht maakt sterker – Vis Unita Fortior

Bij ThisLine respecteren we alle thin lines te zamen en geloven we écht dat we samen sterker staan, en zelfs onze eigen thin lines, alleen met elkaar effectief kunnen verdedigen. Vis Unita Fortior staat in het latijns voor: vereende kracht maakt sterker.

Iedere discipline een eigen kleur

De thin red line en de thin blue line zijn verreweg de meest bekende varianten, echter zijn dit niet de enige! Naast deze 2 bekende kleuren zijn er voor iedere discipline eigen kleuren met eigen betekenissen.

Conclusie

De “Thin Red Line” is meer dan een uitdrukking; het is een eerbetoon aan de moed, opoffering en toewijding van brandweermensen overal ter wereld. Het symboliseert de cruciale rol die zij spelen in het beschermen van onze gemeenschappen en het handhaven van de openbare veiligheid.

 

Retourneren van een bestelling

Voor service en garantie zijn wij op vakantie. Natuurlijk niet! Over retouren willen we niet moeilijk doen, maar bij wet moeten we hier wel duidelijk over zijn. In alle gevallen is het zo dat je even een berichte kan sturen, ook bij speciale edities, dan kunnen we...

Lees meer

Wie kan lid worden van het hulpverleners platform?

Professionele hulpverleners of defensie personeel kunnen lid worden van het hulpverleners platform. Zowel actief werkzaam als veteranen. Kantoor/koude functies bij onderstaande organisaties tellen wij niet als professionele hulpverlening, ons platform is enkel bedoeld...

Lees meer

Wat is een graveyard shift?

Een "graveyard shift" verwijst naar een werkdienst die meestal 's nachts wordt uitgevoerd, meestal tussen middernacht en vroege ochtend. In de context van onregelmatige diensten als hulpverlener houdt een graveyard shift in dat je 's nachts verantwoordelijk bent voor...

Lees meer

Hoe installeer ik de app?

De app installeren Als je de ThisLine app op je telefoon installeert kan je altijd makkelijk bij de community Van politie tot defensie en van ambulance tot beveiliging. In onze community ben je rechtstreeks in contact met hulpverleners uit Nederland & België in...

Lees meer