Selecteer een pagina

Boeken over en door hulpverleners in Nederland

In dit artikel houden we een lijst bij van populaire boeken geschreven door en over het werk als hulpverlener, zodat je kan leren van elkaar, herkenning kan vinden of omdat je gewoon nieuwsgierig bent. Natuurlijk ook leuke cadeau tip’s 😉 💡 Om het makkelijk en relevant te houden hebben we ze gesorteerd per kolom. ⚠️ […]

Geschreven door:

ThisLine

In dit artikel houden we een lijst bij van populaire boeken geschreven door en over het werk als hulpverlener, zodat je kan leren van elkaar, herkenning kan vinden of omdat je gewoon nieuwsgierig bent. Natuurlijk ook leuke cadeau tip’s 😉

💡 Om het makkelijk en relevant te houden hebben we ze gesorteerd per kolom.

⚠️ We zijn doorlopend bezig met dit blog, geef aanvullingen gerust door!

🚓 Blauw – Openbare Veiligheid & Wetshandhaving

Het kan ook nooit normaal

Lieke Hester, hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam, biedt een unieke kijk achter de schermen van haar werk in haar boek, "Het kan ook nooit normaal". Ze deelt inspirerende, beangstigende, grappige en bijzondere verhalen die een ode zijn aan haar werk en collega’s. De verhalen benadrukken de menselijkheid van het politievak en geven inzicht in de chaos en drukte van de binnenstad.

BESTEL HIER

Die ene melding

"Die ene melding" belicht politieverhalen over aangrijpende incidenten zoals moord, suïcide, en vrouwenhandel. Misdaadjournalist Wil Thijssen beschrijft situaties zoals een gezinsmoordonderzoek, een agent die vecht in traangaswolken, een terroristische schietpartij, en de eerste piloot die de Bijlmerramp zag. Hoewel agenten hun emoties kunnen scheiden van hun acties, toont dit boek hun kwetsbaarheid en biedt het een gedetailleerd en persoonlijk beeld van het buitengewone dagelijkse politiewerk.

BESTEL HIER

De zaak Ronald V.

Het dramatische verhaal van een politieagent die moest schieten.

BESTEL HIER

🚒 Rood – Brand & Redding

Verhalen van de brandweer

Het boek "Verhalen van de brandweer" bevat verhalen van brandweerlieden over hun ervaringen. Ze blussen branden, assisteren bij ongevallen, en redden mensen en dieren. De verhalen zijn heftig, bizar, ontroerend en soms komisch. Ze bieden een uniek inzicht in de wereld van de brandweer.

BESTEL HIER

🚑 Wit – Acute Zorg

Dagboek van een spoedarts

De spoedafdeling: een plaats waar je zelf liever niet te veel komt, maar die wel tot de verbeelding spreekt. Elisabet Haesevoets werkte jaren als spoedarts en biedt je een onverbloemde blik achter de schermen van dit spannende en soms ook harde leven.

BESTEL HIER

De mensen van de ambulance

"De mensen van de ambulance" deelt verhalen van ambulancehulpverleners en meldkamercentralisten. Ze worden geconfronteerd met lief en leed, hoge emoties, paniek en soms bizarre situaties. Het boek biedt een gedetailleerd beeld van hun werk en menselijke verhalen, en wordt beschreven als een spannende actiefilm.

BESTEL HIER

🪖 Groen – Defensie / Strijdkrachten

De moed om te leiden

ESander Aarts, ex-Special Forces, deelt zeven leiderschapseigenschappen. Echt leiderschap begint bij het overwinnen van eigen angsten en blokkades. Het is geen aangeboren talent, maar een keuze om zelfleiderschap aan te nemen. Dit geldt voor iedereen, ongeacht functie of omgeving. Zijn boek, 'De moed om te leiden', ondersteunt deze reis.

BESTEL HIER

Groeipijn

Ray Klaassens deelt zijn avontuurlijke levensverhaal in "Groeipijn". Zijn reis voerde hem van Helmond naar gevaarlijke plekken als Belize en Beiroet, waar hij leerde dat groei buiten je comfortzone plaatsvindt. Of hij nu als commando, ondernemer, of spreker werkt, Ray blijft zichzelf uitdagen. Groei doet altijd een beetje pijn.

BESTEL HIER

🛟 Oranje – SAR, KNRM & Reddingsbrigade

Redders Langs De Kust

Na het zeer succesvolle Verhalen uit de ambulance duikt Mariëtte Middelbeek nu in de wereld van de hulpverlening op het water. De Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) en de Reddingsbrigade voeren reddingsacties uit op zee en de binnenlandse wateren.

BESTEL HIER

Populaire Berichten

Motivatie playlist voor hulpverleners

Motivatie playlist voor hulpverleners

We kunnen allemaal wel eens een dosis motivatie gebruiken. Of het nu is om onszelf op te peppen voor een intensieve workout, omdat we geconfronteerd worden met een berg studiemateriaal die we nog door moeten werken voor een opleiding, of op de momenten dat we ons...

Beurzen voor hulpverleners (europa)

Beurzen voor hulpverleners (europa)

in dit blog gaan we in op de meest bekende beurzen gerelateerd aan publieke veiligheid en hulpverlening in Europa zodat jij jouw volgende bezoek meteen kan plannen! 💡 We hebben de data bewust weggelaten zodat je altijd de meest recente gegevens kan vinden op...

PTSS geen beroepsziekte bij de Brandweer

PTSS geen beroepsziekte bij de Brandweer

Uit onderzoek van Zembla blijkt dat de zorg en ondersteuning aan brandweermensen met trauma's ernstig tekortschiet. De brandweer heeft weinig zicht op de omvang en ernst van posttraumatische stressstoornis (PTSS) binnen hun eigen gelederen. Brandweerlieden moeten...

Wil je een reactie achterlaten?

We hebben geen openbare comment sectie, een gesprek verder aangaan of juist een nieuwe vraag stellen aan collega’s in heel Nederland kan in onze community exclusief voor hulpverleners. Een landelijk netwerk van collega’s.