Jij bent er als eerste bij

28 april 2021

Je komt ze overal tegen: braderieën, sporttoernooien, tentfeesten, festivals en marathonwedstrijden zijn niet compleet zonder hun aanwezigheid: EHBO-ers!

Felgekleurde kleding

Mannen en vrouwen in felgekleurde kleding, vaak rondlopend in tweetallen, met één of meer volgepakte tassen. Hulpverleners die klaar staan om te helpen bij bloedneuzen, snij- en schaafwonden, verstuikingen, blaren en ander klein nood. Maar vergis je niet, deze mensen staan ook voor je klaar bij een hitteberoerte, een anafylactische shock, een hartaanval, botbreuken, brandwonden of ernstige onderkoeling. Ze zijn goed opgeleid en met de middelen die ze hebben zorgen zij voor de eerste hulp. Zo nodig zorgen zij voor de overdracht naar hun ketenpartners; de ambulance of de huisartsenpost. Deze vrijwilligers zijn vaak de “first responders”.

Beweegredenen

En wat zijn dan de beweegredenen van deze heren en dames? Ze hebben iets met mensen helpen en zijn in ieder geval niet bang voor een beetje bloed. Mede door de evenementen hebben ze de ervaring die ze in hun dagelijks leven in huis, op straat of in de supermarkt nooit nodig hopen te hebben. Maar ze staan er wel klaar voor, ook dan!

Eerste hulpverlener worden?

Om eerste hulp te verlenen hoef je niet perse bij een hulpdienst als politie, brandweer of ambulance te werken. Vaak zijn buren, vrienden of familie als eerste ter plaatse, de juiste eerste hulp kan dan echt het verschil maken. Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis weet je zeker dat je het écht kan! Het EHBO Diploma behaal je namelijk niet zomaar na een dagje cursus. Het oranje kruis biedt een onafhankelijk examen, om te toetsen of jij EHBO kunt verlenen in iedere situatie. Zodat je voorbereid bent en vol vertrouwen de helpende hand kan bieden als dat nodig is.

Een voorproefje?

Het oranje kruis publiceert ook gratis inhoud om zelf thuis kennis van te kunnen nemen, een hele mooie video is de instructie van het aanleggen van een tourniquet.

Dit gast blog is geschreven door Frank de Mol en aangevuld door Martijn van ThisLine

Geschreven door:

Frank Mol

Nieuwste Podcast

Instagram

Vinden jullie het ook zo RUSTIG? #Rustig #quite #rwoord #hulpdiensten #jinx #politie #brandweer #ambulance #uitloop
🔥 Hoe je één ding doet, doe je alles. #motivatie #hulpverleners #firstresponders #politie #brandweer #ambulance #defensie #blauwlicht #bluelight
🔥 Ben jij al lid van ons gesloten online platform voor geüniformeerde hulpverleners, acute zorg & defensie? 

Je maakt deel uit van een landelijk netwerk van collega’s van alle kolommen en profiteert van voordeel bij bedrijven zoals @upfront @balzygrooming @meditationmoments_nl @nha_opleidingen @woonveilig én krijgt toegang tot exclusieve merchandise.
.
#hulpverleners #politie #brandweer #ambulance #acutezorg #blauwlicht
👊🏻 THISLINE - DEFEND THE LINE

THISLINE staat voor de samenwerking, trots en verbinding die we als hulpverleners, zorgverleners en militairen met elkaar delen. Mensen met dezelfde bloedgroep, mensen die dezelfde taal spreken en mensen die naar voren stappen als dat nodig is.

DEFEND THE LINE staat voor het verdedigen en versterken van de gezamenlijke lijn die ons als hulpverleners verbindt. Het staat voor een grens waar je niet overheen gaat. Het gevoel dat je hebt na een geslaagde inzet met collega’s van meerdere disciplines. Samen klaren we de klus. En samen staan wij écht ergens voor. Het betekent ook een grens waar je niet overheen gaat en de dunne lijn die we in het werk bewandelen tussen held of lul van de dag. Met elkaar doen we werk dat zichtbaar is voor de maatschappij en waar je soms ongewild op de schopstoel wordt gezet, ondanks je beste intenties. Ons werk is vaak meer dan “alleen werk” en gaat gepaard met passie en veel toewijding.

DEFEND THE LINE.

#blauwlicht #thisline #thinline #dtl #defendtheline #hulpverleners #trots
Onderwerp Verhalen
Tags

Wil je een reactie achterlaten?

We bieden geen openbare discussie mogelijkheid, een gesprek verder aangaan of juist een nieuwe vraag stellen aan collega’s in heel Nederland kan in onze community exclusief voor hulpverleners.

Inhoudsopgave