Stef van Lee
Verhalen van collega's
Martijn Meijer
Verhalen van collega's
09/03/2023
1 min
0

112 Verhalen boek & podcast

09/03/2023
1 min
0

Zo nu en dan ontdekken we een leuke podcast of een goed boek die we graag met jullie delen omdat het relevant is om te lezen of luisteren, zo nu ook de podcast en het boek van Stef van Lee. We hebben de podcast en het boek van Stef vorige week ontdekt en zijn enorm weg van de interessante podcast en de verhalen die Stef verteld, relevant voor Nederlandse of Belgische collega's.  Van het opzoeken van patiënten die Stef eerder behandeld heeft tot een interview met dader en nabestaanden van een dodelijk ongeval, de verhalen geven een unieke kijk ná de hulpverlening die wij als hulpverleners zelden meekrijgen.

Wie is Stef?

is acteur en theatermaker (Fractie van een seconde), maar bovenal is hij sinds 1998 spoed- en MUG-verpleegkundige bij ZNA Jan Palfijn. Zijn debuut, 112 verhalen met, over en op spoed, verscheen in de zomer van 2022. Stef verzorgt dagelijks tientallen patiënten, in de ambulance of op de spoeddienst. En telkens vraagt hij zich enkele weken later af: hoe zou het nu met hen zijn? In deze podcast zoekt hij hen terug op, om te vragen hoe zij hun opname hebben beleefd.

Podcast

Beluister de diverse podcast afleveringen van Stef via Spotify of Apple Music, hieronder vind je de laatste aflevering.

Boek: 112 Verhalen

"112 Verhalen" biedt een ongefilterde blik op de hectische wereld van de spoedeisende hulp. Als ervaren verpleegkundige en MUG-chauffeur neemt Stef Vanlee je mee op een emotionele en vaak huiveringwekkende reis langs diverse noodsituaties. Hij en zijn team zijn vaak de laatste strohalm voor mensen in hun meest kwetsbare momenten, en hun snelle en bekwame handelen kan levens redden. Echter, achter zijn professionele façade gaat een mens schuil die geraakt wordt door de tragedies en uitdagingen die hij tegenkomt, en sommige ervaringen blijven hem lang bij. Maar het is niet allemaal somber; van chaotische feesten tot beschonken patiënten met een flirterige inslag, Stef's carrière is ook gevuld met lichtere, zelfs humoristische momenten. Dit debuutboek bevat 112 waargebeurde, respectvol vertelde verhalen die een breed scala aan emoties oproepen. Naast zijn rol als acteur in series zoals 'Dertigers' en 'Familie', en als theatermaker in producties zoals 'Fractie van een Seconde', is Stef sinds 1998 werkzaam als spoed- en MUG-verpleegkundige bij ZNA Jan Palfijn.

Reacties
Categorieën