Waarom ThisLine en en wie zitten er achter?

10 april 2023
Wie zitten er achter ThisLine

Geschreven door:

ThisLine

Tags
Onderwerp Nieuws

We krijgen vaker de vraag, waar staat ThisLine nou eigenlijk precies voor? We hebben het uitgeschreven en een video gemaakt. ThisLine is ontstaan in 2019 in het hoge noorden van Nederland.

Community & Merchandise. Niet andersom.

Wij zijn hét merk voor jou als first responder. Van hulpdiensten tot acute zorg en van beveiliging tot defensie. Jij bent er als eerste bij en je bent trots op wat je doet. Bij ThisLine bieden we een community en een mogelijkheid om dit uit te dragen, zonder op te vallen. Een ander belangrijk onderwerp is ons First Responder Benefits programma, dit is uniek in Nederland & België. Hier kunnen bedrijven voordelen en kortingen aanbieden aan hulpverleners via de community. De community is alleen beschikbaar voor jou als first responders, en daarmee dus een unieke portal voor bedrijven om aan deze doelgroep hun waardering uit te spreken.

One Thin Line – Samen Sterk.

Iedere kolom kent zijn eigen thin line. De thin line staat voor gevallen collega’s en de dunne lijn die jouw kolom verdedigd. Bij de politie een dunne lijn tussen goed en kwaad en bij de witte kolom bijvoorbeeld tussen leven en dood. Maar ook de dunne lijn waar we als first responders tegenwoordig op balanceren in de maatschappij, de ene dag ben je een Hero en de andere dag een zero. Iedereen heeft zijn mening klaar maar wij houden onze rug recht en doen wat gedaan moet worden en waarom we het werk zijn gaan doen.

Als first responder ken je het gevoel na een gezamenlijk incident: dat hebben we goed gedaan met elkaar. Er is goed samengewerkt en iedere kolom heeft zijn steentje bijgedragen aan de best mogelijke uitkomst. Dat geeft een gevoel van verbondenheid en eenheid, precies dát gevoel is de basis voor ThisLine. Verbinden met elkaar. Niet alleen tijdens het werk, maar ook daarna hebben we veel van elkaar te leren en lijken we meer op elkaar dan we denken. Samen klaren we de klus en samen hebben we een enorm sterk netwerk, ook buiten diensttijd en ook als je hebt besloten iets anders te doen. First responder ben je altijd, het vraagt een bepaald type mens, en die mens,  kan de verbinding zoeken bij ThisLine en zich identificeren met het merk, jouw merk. Geen “Just Do It” maar: “Defend The Line”. Uiteindelijk hebben we dus ook een gezamenlijke thin line: “One Thin Line” noemen wij dat.

Interpretatie Thin Lines en kolommen

Wereldwijd zijn er diverse interpretaties voor de thin line, hieronder vind je onze interpretatie, dit is hoe de thin lines wereldwijd het meest bekend staan en hoe ze het beste passen in de Nederlandse structuur. Wil je meer weten over de verschillende thin lines, bekijk dan onze kennisbank. Wat we bij ThisLine belangrijk vinden is dat we de individuele thin lines met trots uitdragen maar dat uitingen en producten juist voor iedere kolom van toepassing zijn en het “Samen Sterk” gevoel uitdragen.

Thin Line Betekenis ThisLine

We zitten er achter ThisLine?

Martijn is de oprichter en samen met Danny mede eigenaar van ThisLine en werkt als ambulancechauffeur en vrijwilliger bij de brandweer. Martijn regelt de meest digitale zaken zoals de website en marketing, voor zijn werk bij de hulpdiensten werkte hij als ondernemer in de web/reclame wereld met een eigen reclamebureau. Martijn woont in Sappemeer (bij Groningen).

Danny is na enkele maanden aangesloten bij het ThisLine initiatief, dat was in 2020. Danny werkt als beroepsbrandweerman/duiker bij Brandweer Flevoland en is woonachtig in de stad Groningen.

Ilse is de partner van Martijn en assisteert bij de marketing, communicatie en administratie, een belangrijke hulp op de achtergrond! Daarnaast schrijft Ilse soms verhalen over hoe het is om een partner te hebben die werkt als first responder en brengt ze vaak een frisse blik binnen ThisLine. Ilse werkt zelf als fysiotherapeut en heeft voorheen gewerkt als verpleegkundige.

 

Populaire Berichten

Verhaal: Blokkade door Henk Boer

Verhaal: Blokkade door Henk Boer

Dit is de eerste aflevering van een nieuw concept! Namelijk verhalen van collega's verteld door ons en gemixt met muziek en audio effecten. Nog niet perfect, maar gaandeweg hopen we zo een unieke manier te kunnen bieden om jullie verhalen (anoniem) te vertellen....

Ik Zweer Trouw.

Ik Zweer Trouw.

Elk moment van de dag zetten militairen, politie- en brandweermensen, handhavers en andere hoog-risico professionals zich in voor de veiligheid van anderen. Zij hebben allen ooit trouw gezworen deze bijzondere taak in veelal risicovolle en complexe omstandigheden uit...

Wil je een reactie achterlaten?

We hebben geen openbare comment sectie, een gesprek verder aangaan of juist een nieuwe vraag stellen aan collega’s in heel Nederland kan in onze community exclusief voor hulpverleners. Een landelijk netwerk van collega’s.