Selecteer een pagina

Meditation Moments is partner van hulpverleners

1 september 2023

Geschreven door:

Team ThisLine

Tags

Eerste hulpverleners staan vaak onder immense druk en stress, wat kan leiden tot mentale uitputting en burn-out. In deze veeleisende omgeving is het cruciaal om manieren te vinden om te ontspannen en te herstellen. Meditation Moments, een Nederlandse meditatie-app, biedt een uitgebreid scala aan tools die speciaal kunnen worden ingezet voor het welzijn van mensen in deze nobele maar veeleisende beroepen. Laten we eens kijken wat deze app te bieden heeft.

Een Divers Aanbod voor Diverse Behoeften

Als eerste hulpverlener heb je te maken met een reeks emotionele en fysieke uitdagingen. Meditation Moments biedt meer dan 300 meditaties, muziektracks, en programma’s die kunnen helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de focus en het verhogen van de algehele mentale veerkracht. Of je nu tussen diensten door een moment van rust nodig hebt of je voorbereidt op een veeleisende dienst, er is een meditatie of track die bij je past.

Toegankelijkheid op de Werkplek

De app is ontworpen met het oog op toegankelijkheid. Je kunt het gebruiken op je smartphone, tablet, of computer, wat betekent dat je toegang hebt tot meditatieve en ontspannende content, of je nu in de ambulance zit, op de eerste hulp werkt, of thuis bent. De meditaties variëren van 3 tot 60 minuten, zodat je altijd wel een moment kunt vinden om te ontspannen, zelfs tijdens de meest hectische diensten.

Meer dan Meditatie

Naast meditatie biedt de app ook ademhalingsoefeningen, mindset-programma’s en zelfs yogalessen. Deze kunnen bijzonder nuttig zijn voor eerste hulpverleners die te maken hebben met hoge stressniveaus en fysieke uitdagingen. Ademhalingsoefeningen kunnen bijvoorbeeld helpen bij het reguleren van de hartslag tijdens stressvolle situaties.

Probeer het Zelf

Meditation Moments biedt een 30-daagse gratis proefperiode voor hulpverleners (normaal is dat 7 dagen), zonder dat betaalgegevens nodig zijn. Dit is een uitstekende manier om de app te verkennen en te zien hoe deze kan bijdragen aan uw welzijn en dat van uw team. Bovendien kan je als lid van first responder community gebruik maken van een kortingscode van 20% Je vind de code hier als je bent ingelogd in de community: https://community.thisline.nl/conversations/meer-rust-in-je-hoofd-met-meditation-moments-30-dagen-proberen-amp-20-korting

Conclusie

Voor eerste hulpverleners die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige tool voor mentaal welzijn, is Meditation Moments een uitstekende keuze. Met zijn brede scala aan meditaties en extra functies is het een waardevolle aanvulling op de toolkit van elke eerste hulpverlener. Dus waarom zou je het niet zelf proberen? Je mentale gezondheid is immers net zo belangrijk als de zorg die je aan anderen biedt.

Heb je ervaring met Meditation Moments of andere wellness-tools in je rol als eerste hulpverlener? We horen graag je gedachten en ervaringen in de reacties hieronder!

Populaire Berichten

Gesprek: Bas van de Firefighter Stairclimb

Gesprek: Bas van de Firefighter Stairclimb

Het gesprek met Bas van de @firefighter.stair.climb staat online! Alles over wat er komt kijken bij het organiseren van dit evenement terwijl je werkt bij de brandweer en natuurlijk hoe jij je kan voorbereiden De derde editie van de Firefighter Stair Climb vindt...

Prioriteiten

Prioriteiten

Het mag duidelijk zijn dat wij in privé situaties terecht komen waar je normaal gesproken geen enkele notie van hebt. Wat achter de voordeur gebeurt, blijft achter de voordeur. In ons werk krijg je wel eens een inkijk wat er achter die deur gebeurt. Mensen vertellen...

Heethoofd

Heethoofd

Ik schrik wakker van het doordringend gepiep van de pager die in de oplader op mijn nachtkastje staat. Een snelle blik op het display zorgt ervoor dat ik haast ga maken. Een woningbrand in de nacht is meestal serieus. Binnen een minuut zit ik in mijn auto en vertrek...

Wil je een reactie achterlaten?

We hebben geen openbare comment sectie, een gesprek verder aangaan of juist een nieuwe vraag stellen aan collega’s in heel Nederland kan in onze community exclusief voor hulpverleners. Een landelijk netwerk van collega’s.