Selecteer een pagina

Verbinding en Heroïek: De Firefighter Stair Climb 2024 in Almere

In september wordt Almere het podium voor een bijzondere en inspirerende uitdaging: de Firefighter Stair Climb 2024. Gepland op 15 september, belooft deze derde editie een dag te worden vol herinneringen, saamhorigheid en fysieke uitdaging. Dit is niet zomaar een sportevenement, het is een eerbetoon aan de slachtoffers van de tragische aanslag in New York […]

Geschreven door:

ThisLine

In september wordt Almere het podium voor een bijzondere en inspirerende uitdaging: de Firefighter Stair Climb 2024. Gepland op 15 september, belooft deze derde editie een dag te worden vol herinneringen, saamhorigheid en fysieke uitdaging. Dit is niet zomaar een sportevenement, het is een eerbetoon aan de slachtoffers van de tragische aanslag in New York op 11 september 2001. Brandweerlieden, samen met collega’s van de politie, ambulance en Defensie, testen hun kracht en uithoudingsvermogen, maar bovenal tonen ze hun solidariteit en respect.

Een Symbolische Klim voor een Goed Doel

De uitdaging is enorm: 30 verdiepingen en 600 treden, volledig uitgerust in brandweerpak en met ademlucht. Dit jaar draait de Stair Climb in het WTC in Almere echter vooral om de ervaring zelf, zonder competitie. Deelnemers, waaronder ook medewerkers van de politie, ambulance en Defensie, krijgen de kans om deze beproeving aan te gaan in hun werktenue, om zo hun solidariteit en steun te tonen.

Het doel van de Firefighter Stair Climb gaat verder dan de fysieke uitdaging. Alle opgehaalde donaties gaan naar een prachtig goed doel: Stichting Ambulance Wens Nederland. Deze stichting vervult de laatste wensen van terminaal zieke patiënten die niet meer mobiel zijn, waardoor kleine, maar betekenisvolle momenten werkelijkheid worden voor hen en hun families.

Herdenken en Reflecteren

De Firefighter Stair Climb is ook een moment van herdenking. We eren niet alleen de slachtoffers van 9/11, maar staan ook stil bij brandweerlieden wereldwijd die hun leven hebben gegeven in de uitoefening van hun plicht. Deelname aan de Stair Climb biedt een unieke kans om samen te komen, te reflecteren en te herinneren, versterkt door de gezamenlijke inspanning van de beklimming.

Doe Mee: Laat Je Steun Zien

Met 700 beschikbare plekken biedt de Firefighter Stair Climb 2024 in Almere iedereen binnen de hulpverleningsgemeenschap de kans om deel te nemen. Het is een uitnodiging om niet alleen je fysieke grenzen te verleggen, maar ook om een diepere verbinding aan te gaan met collega’s en de gemeenschap. We moedigen deelnemers aan om zich in te schrijven binnen de regio waar ze werken, zodat het evenement ook een regionaal eerbetoon wordt aan de moed en toewijding van hulpverleners.

Tot Slot

De Firefighter Stair Climb in Almere is meer dan een evenement; het is een manifestatie van kracht, eerbetoon en solidariteit. Het herinnert ons eraan dat, ondanks de risico’s en offers, de geest van saamhorigheid en toewijding binnen de hulpverleningsgemeenschap onwrikbaar is. Laten we samen komen op 15 september 2024, om de herinnering aan hen die we hebben verloren te eren en om onze onvoorwaardelijke steun te tonen aan hen die elke dag weer klaarstaan om te helpen.

Doe mee, draag bij aan een prachtig doel en ervaar de onvergetelijke gemeenschapssfeer van de Firefighter Stair Climb. Dit is jouw kans om deel uit te maken van iets dat veel groter is dan de som van zijn delen.

ThisLine Draagt Ook Bij

Ook dit jaar mogen we weer een kleine bijdrage leveren, geheel ten goede van de Stichting Ambulance Wens. We mogen de deelnemers shirts leveren en ontwerpen, geheel in de vertrouwde ThisLine kwaliteit. Je kunt een t-shirt bestellen bij inschrijving.

https://www.brandweernederland.nl/firefighter-stair-climb/

Populaire Berichten

Motivatie playlist voor hulpverleners

Motivatie playlist voor hulpverleners

We kunnen allemaal wel eens een dosis motivatie gebruiken. Of het nu is om onszelf op te peppen voor een intensieve workout, omdat we geconfronteerd worden met een berg studiemateriaal die we nog door moeten werken voor een opleiding, of op de momenten dat we ons...

Beurzen voor hulpverleners (europa)

Beurzen voor hulpverleners (europa)

in dit blog gaan we in op de meest bekende beurzen gerelateerd aan publieke veiligheid en hulpverlening in Europa zodat jij jouw volgende bezoek meteen kan plannen! 💡 We hebben de data bewust weggelaten zodat je altijd de meest recente gegevens kan vinden op...

PTSS geen beroepsziekte bij de Brandweer

PTSS geen beroepsziekte bij de Brandweer

Uit onderzoek van Zembla blijkt dat de zorg en ondersteuning aan brandweermensen met trauma's ernstig tekortschiet. De brandweer heeft weinig zicht op de omvang en ernst van posttraumatische stressstoornis (PTSS) binnen hun eigen gelederen. Brandweerlieden moeten...

Wil je een reactie achterlaten?

We hebben geen openbare comment sectie, een gesprek verder aangaan of juist een nieuwe vraag stellen aan collega’s in heel Nederland kan in onze community exclusief voor hulpverleners. Een landelijk netwerk van collega’s.