Beurzen voor hulpverleners (europa)

26 maart 2024

Geschreven door:

ThisLine

Onderwerp Evenementen

in dit blog gaan we in op de meest bekende beurzen gerelateerd aan publieke veiligheid en hulpverlening in Europa zodat jij jouw volgende bezoek meteen kan plannen!

We hebben de data bewust weggelaten zodat je altijd de meest recente gegevens kan vinden op de website van de aanbieder, dat is wel zo makkelijk 😉

Het Brandweer Event

Jaarlijks event (voorheen Brandweercongres) voor en door brandweer Nederland.

https://www.brandweernederland.nl/onderwerpen/brandweerevent

International first aid exhibition – Secours Expo

DE AFGELOPEN 8 JAAR HEEFT SECOURS EXPO ALLE CATEGORIEËN VAN PROFESSIONALS EN ALLE NOODPROFESSIONALS OP DEZELFDE PLAATS EN TIJD SAMENGEBRACHT.

Specialisten in redding, noodzorg en preventie delen dezelfde motivatie: levens beschermen en redden. Hoewel het moeilijk voor te stellen is dat er een meer verenigende motivatie bestaat, had tot 2015 geen ander evenement al deze professionals bij elkaar gebracht.

De tentoonstelling krijgt een nieuwe uitstraling, wordt internationaal en wordt een tweejaarlijks evenement!

https://www.globalfirstaidcentre.org/event/international-first-aid-exhibition-secours-expo/

eRic

De eRIC (Disaster Response, Incident Management & Crisis Management) expo is het verbindende platform voor de veiligheidsindustrie. In 2 dagen komen alle belanghebbenden uit de overheid, industrie en kennisinstellingen samen op Twenthe Airport. Ook deze editie kunt u een enorme tentoonstellingsvloer van 50.000 m2 verwachten, met zowel binnen- als buitenruimte; educatieve demonstraties en een uitgebreid lezingenprogramma. Bezoek de beurs gratis en word niet alleen op de hoogte gebracht van de nieuwste innovaties, maar ontmoet ook collega’s uit alle facetten van het veiligheidsdomein.

https://www.exporic.nl/en

112RESCUE

De voortdurende ontwikkeling van technologie en de toename van extreme weersverschijnselen vormen een constante uitdaging voor reddingsdiensten en brandweerlieden, en vergroten de noodzaak van een jaarlijks platform dat de nieuwste innovaties laat zien.

Met 112RESCUE biedt Messe Dortmund – gelegen in het hart van Duitslands industriële Ruhrgebied – professionals een jaarlijks platform voor de allernieuwste technologieën, materialen en producten, en de mogelijkheid om te informeren, communiceren en zaken te doen over het hele B2B-spectrum van moderne reddingsdiensten.

https://www.112rescue.de/en-gb

FeuerTrutz Nuremberg

Als enige Europese vakbeurs met congres brengt FeuerTrutz zowel bouwkundige, installatietechnische als organisatorische brandbeveiligingsoplossingen samen. De brandbeveiligingsgemeenschap komt elk jaar samen op de gevestigde vakbeurs om gericht informatie uit te wisselen over innovatieve oplossingen en producten voor brandpreventie en brandbeheersing. Twee partners bundelen hun krachten: de NürnbergMesse organiseert de vakbeurs en de RM Rudolf Müller Medien GmbH & Co. KG organiseert het brandbeveiligingscongres.
Word ook in 2024 deel van de brandbeveiligingsgemeenschap!
Verheug u op talrijke mogelijkheden om te netwerken, nieuwe klanten te werven en u gericht te presenteren!

https://www.feuertrutz-messe.de/de

Emergency Services Show

Ontdek baanbrekende innovaties op het belangrijkste evenement voor nooddiensten in het Verenigd Koninkrijk, waar technologie en leren de noodrespons en de publieke veiligheid vooruit helpen.

▶ Verbind met meer dan 16.000 mede-professionals uit de politie, brandweer en reddingsdiensten, ambulance, zoek- en reddingsdiensten, vrijwilligers- en ondersteuningssectoren.

▶ Ontdek meer dan 500 toonaangevende exposanten die geavanceerde producten presenteren die zijn afgestemd op noodsituaties.

▶ Ontdek meer dan 10.000 producten en oplossingen, ontworpen om te voldoen aan elke behoefte, vereiste en budget.

https://www.emergencyuk.com

SICUR


SICUR is het belangrijkste internationale beveiligingsevenement van Spanje. Elke twee jaar brengt het publieke en private beveiligingsbedrijven, verenigingen en professionals samen in Madrid.

Innovatie en technologische ontwikkeling staan centraal tijdens deze professionele bijeenkomst, die zich richt op uitgebreide beveiliging vanuit vijf belangrijke gebieden (VEILIGHEID, CYBERBEVEILIGING, BRAND- EN NOODBEVEILIGING EN WERKPLEKVEILIGHEID), met als doel het welzijn en de sociale ontwikkeling te verbeteren.

HET IS BEVEILIGING DIE ONS VERENIGT.

https://www.ifema.es/en/sicur

International Firefighting Conference

De Internationale Brandbestrijdingsconferentie en -tentoonstelling van Athene 2024, georganiseerd door DBDC Ltd en Greek Defence News, vond plaats in het Oorlogsmuseum in Athene, Griekenland, van 13 tot 14 maart. Vooraanstaande experts en leiders uit de industrie kwamen bijeen om innovatieve benaderingen en technologieën te bespreken voor het bestrijden van bosbranden en het verbeteren van strategieën voor rampenbestrijding.

Het evenement had tot doel een vooraanstaande B2B-bijeenkomst te creëren voor belanghebbenden op het gebied van brandbestrijding, waarbij deelnemers aan de conferentie inzicht kregen in de nieuwste producten en diensten die beschikbaar zijn in de branche. Deelnemers waren onder meer VIP’s zoals ambassadedelegaties, vertegenwoordigers van het Ministerie voor Klimaatcrisis en Burgerbescherming, hoge officieren van het Ministerie van Defensie en de Generale Staven van de Defensie/Landmacht/Marine/Luchtmacht, evenals functionarissen van de Griekse politie, Griekse kustwacht, en senior vertegenwoordigers van de Griekse en internationale defensie-industrie. Meer dan 300 deelnemers, 44 bedrijven, 19 buitenlandse delegaties, 6 Brandweerverenigingen namen deel.

https://www.dbdcgroup.com/athens-firefighting-conference

General Police Equipment Exhibition & Conference®

Voor de 13e keer organiseren we van 6 tot 8 mei 2024 opnieuw de unieke en allesomvattende GPEC® (Eerste editie in 2000) – een besloten evenement dat alle gebieden van de interne veiligheid, rechtshandhaving en bescherming van het thuisland omvat. De GPEC® is het nationale en internationale informatie- en netwerkplatform voor besluitvormers, inkopers, technici, trainers, eindgebruikers en leveranciers. Het evenement vindt opnieuw plaats in de Leipziger Messe en omvat een vakbeurs, een dronevliegzone, trainings- en testgebieden, vakconferenties en officiële werkgroepbijeenkomsten.

https://www.gpec.de

Cover foto: Brandweer Nederland (Brandweer Event)

Populaire Berichten

Verhaal: Blokkade door Henk Boer

Verhaal: Blokkade door Henk Boer

Dit is de eerste aflevering van een nieuw concept! Namelijk verhalen van collega's verteld door ons en gemixt met muziek en audio effecten. Nog niet perfect, maar gaandeweg hopen we zo een unieke manier te kunnen bieden om jullie verhalen (anoniem) te vertellen....

Ik Zweer Trouw.

Ik Zweer Trouw.

Elk moment van de dag zetten militairen, politie- en brandweermensen, handhavers en andere hoog-risico professionals zich in voor de veiligheid van anderen. Zij hebben allen ooit trouw gezworen deze bijzondere taak in veelal risicovolle en complexe omstandigheden uit...

Wil je een reactie achterlaten?

We hebben geen openbare comment sectie, een gesprek verder aangaan of juist een nieuwe vraag stellen aan collega’s in heel Nederland kan in onze community exclusief voor hulpverleners. Een landelijk netwerk van collega’s.