Gesprek: Rust in lichaam en geest voor hulpverleners en veteranen (Dutch Warriors Retreat)

Vandaag hebben we een gesprek met Olaf en Chantal van Dutch Warriors Retreat in Oostenrijk. Ze organiseren retreats voor veteranen en first responders.

Beroepen die bekend staan als dynamisch en stoer, maar ook kwetsbaar door de stressvolle en intense ervaringen. Door het vele zien, voelen en meemaken kan de onrust in het lichaam en geest toenemen.

Bij Dutch Warriors Retreat leren zij hoe je deze gebeurtenissen kunt verwerken en de rust in jezelf kunt terugvinden. Olaf heeft zelf een uitgebreide ervaring in het werkveld en kan helaas vanuit eigen ervaring meepraten over de mentale uitdagingen die het werk met zich meebrengt, we gaan vandaag inzoomen op het ontstaan van Dutch Warriors Retreat en wat je kan verwachten. We proberen we ook wat praktische tips te verkrijgen die je misschien vandaag al kan toepassen.

Populaire Berichten

Verhaal: Blokkade door Henk Boer

Verhaal: Blokkade door Henk Boer

Dit is de eerste aflevering van een nieuw concept! Namelijk verhalen van collega's verteld door ons en gemixt met muziek en audio effecten. Nog niet perfect, maar gaandeweg hopen we zo een unieke manier te kunnen bieden om jullie verhalen (anoniem) te vertellen....

Ik Zweer Trouw.

Ik Zweer Trouw.

Elk moment van de dag zetten militairen, politie- en brandweermensen, handhavers en andere hoog-risico professionals zich in voor de veiligheid van anderen. Zij hebben allen ooit trouw gezworen deze bijzondere taak in veelal risicovolle en complexe omstandigheden uit...

Wil je een reactie achterlaten?

We hebben geen openbare comment sectie, een gesprek verder aangaan of juist een nieuwe vraag stellen aan collega’s in heel Nederland kan in onze community exclusief voor hulpverleners. Een landelijk netwerk van collega’s.