fbpixel

Vis Unita Fortior – Wat is de betekenis

Vis Unita Fortior is een Latijnse spreuk welke we bij ThisLine omarmen. Wij vinden dat alle (eerste) hulpverleners zich met elkaar uiteindelijk allemaal inzetten voor hetzelfde doel, ieder met zijn eigen bijdrage.

De betekenis van Vis Unita Fortior

Via Unita Fortior staat in het Nederlands voor: Vereende kracht maakt sterker. Maar deze Latijnse spreuk kan ook vertaald worden als: vereende kracht staat sterker.

Vis Unita Fortior vertaald naar het Engels staat voor: Strength United is Stronger. Dat klinkt toch nog weer een stukje mooier dan in het Nederlands šŸ˜‰

ThisLine – #OneThinLine

Als hulpverleners verdedigen we met elkaar de #OneThinLine. Elke discipline met zijn eigen unieke en noodzakelijk bijdrage, en ieder vanuit de eigen werkzaamheden en normen en waarden. De meest bekende thin lines zijn de van de brandweer (thin red line betekenis) en de politie (thin blue line betekenis). Maar ook de ambulance, defensie, beveiliging en SAR hebben een eigen thin line.

Aan iedere individuele thin line doen we niets af. Sterker nog, daar zijn we trots op. Maar uiteindelijk doen we het samen en kan de ene discipline niet zonder de ander.

Vis Unita Fortior – Vereende kracht maakt sterker.

ThisLine

Geef een antwoord

ThisLine
%d bloggers liken dit: