fbpixel

Thin Red Line Nederland

thin red line nederland

Wat betekent de thin red line in Nederland? De thin red line kent verschillende betekenissen wereldwijd. De laatste jaren staat de thin red line voornamelijk als een eerbetoon aan hen die vielen of gewond raakten tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden bij de Brandweer, dit is wereldwijd de belangrijkste en meest bekende betekenis van de thin red line.

Symbool voor kameraadschap

De thin red line is echter meer dan dat en is net als de thin blue line een symbool geworden voor het kameraadschap, de dunne lijn die verdedigd moet worden en de passie en trots voor het vak. De thin red line is vergelijkbaar met de thin blue line (thin blue line betekenis) en is dan ook na die tijd ontstaan. De thin blue line werd pas echt bekender voor het grotere publiek na de indrukwekkend documentaire over de moord op een Politie agent.

De dunne lijn tussen…

Iedere thin line staat voor het verdedigen van een specifiek onderdeel of onderwerp, bij ThisLine geloven we dat we al deze doelen alleen samen behalen. Door samen te werken. Deze balans bestaat alleen als we allemaal ons steentje bijdragen aan het gezamenlijke doel om de veiligheid, gezondheid en welzijn van iedere burger te beschermen of herstellen. De gezamenlijk thin line, of: ThisLine.

  • De dunne lijn tussen orde en chaos – Politie / blue line
  • De dunne lijn tussen veiligheid en gevaar – Brandweer – red line
  • De dunne lijn tussen gezondheid en ongezondheid – Zorg/Medisch – thin yellow line

We gaan tot het gaatje, belangeloos, zonder vooroordeel en op elk moment: voor iedereen. Iemand die een thin line verdedigd weet wat hij doet, waarom en zal tot het uiterste gaan om de taak te volbrengen. Met trots en een groot gevoel van eer.

Vereende kracht maakt sterker – Vis Unita Fortior

Bij ThisLine respecteren we alle thin lines te zamen en geloven we écht dat we samen sterker staan, en zelfs onze eigen thin lines, alleen met elkaar effectief kunnen verdedigen. Vis Unita Fortior staat in het latijns voor: vereende kracht maakt sterker.

Iedere discpline een eigen kleur

De thin red line en de thin blue line zijn verreweg de meest bekende varianten, echter zijn dit niet de enige! Naast deze 2 bekende kleuren zijn er voor iedere discipline eigen kleuren met eigen betekenissen.

Oorsprong thin lines.

De oorsprong van beide thin lines licht niet in de afgelopen jaren, maar stamt uit het jaar 1854 bij de slag om Balaklava. De commandant van dit leger gaf toen onderstaande bevel, dat is waar de term: defend the thin line van is afgeleid.

Het was winnen of doodgaan. Opgeven of terugtrekken waren geen opties.

Their commander Colin Campbell, 1st Baron Clyde, had told them, “There is no retreat from here, men. You must die where you stand.” And stand they did. Their line, two deep rather than the usual four, drove off the cavalry within minutes. Watching the action was a correspondent for The Times, William H Russell, who described the Highlanders as a “thin red streak, tipped with a line of steel”.

Bron: historyextra.com

Heb je nou aanvullingen voor ons blog over de thin red line in Nederland? Laat het ons zeker even weten of reageer meteen op dit bericht. Alleen samen kunnen we de gedachte en betekenis van dit prachtige symbool.

Geef een antwoord

ThisLine
%d bloggers liken dit: