fbpixel

Thin Blue Line Betekenis

thin blue line betekenis

ThisLine is gebaseerd op de prachtige gedachte achter de verschillende thin lines, iedere lijn heeft zijn eigen specifiek betekenis. De Thin Blue Line heeft meerdere betekenissen, daarover lees je hieronder meer.

Letterlijk vertaalde staat thin blue line voor de “dunne blauwe lijn”, wij refereren naar Thin Blue Line, dit is hoe deze term ook in Nederland het meest bekend is. Dit heeft als oorzaak dat de term van origine uit de VS en UK is overgekomen.

Bij ThisLine geloven we dat we niet alleen de “eigen” lijn verdedigen maar dat we als hulpverlener, zorgverlener, beveiliger of lid der strijdkrachten allemaal met eenzelfde motivatie en doel ons steentje bijdragen aan veiligheid en gezondheid. Iedere discipline met zijn eigen specifieke taak, maar altijd met elkaar.

Verschillende betekenissen thin blue line

Thin Blue Line Betekenis
Thin Blue Line Betekenis

De thin blue line kent diverse uitdrukkingen en is een symbool wat door Politie, handhaving en beveiliging met trots gedragen wordt, eigenlijk door alle partijen die zorgen dat wetten gehandhaafd worden en dat de maatschappij niet vervalt in een vrijstaat. Een algemene betekenis is het gevaar wat deze mensen dagelijks lopen tijdens hun werk, ook zijn er veel mensen de thin blue line dragen als teken van respect voor actieve en gevallen collega’s.

Thin Blue Line Betekenis (sen)

Hieronder de verschillende betekenissen van de thin blue line.

Eerbetoon omgekomen collega’s

Een andere hele belangrijke en bekende betekenis van de thin blue line is als eerbetoon aan collega’s die zijn omgekomen tijdens hun dienst.

De lijn tussen leven en dood

De thin blue line vertegenwoordigt ook de lijn waarover politie, handhaving en beveiligers dagelijks lopen tijdens hun dienst. De lijn tussen leven en dood.

De lijn tussen goed en kwaad

De thin blue line staat ook voor de scheiding tussen goed en kwaad. Deze lijn kan soms heel erg dun zijn. Naar eer en geweten zullen politie, handhaving en beveiligers deze lijn verdedigen om de lijn tussen goed en kwaad gescheiden te houden.

Ontstaan thin line blue line

De oorsprong van de thin blue line licht niet in de afgelopen jaren, maar stamt uit het jaar 1854 bij de slag om Balaklava. De commandant van dit leger gaf toen onderstaande bevel, dat is waar de term: defend the thin line van is afgeleid.

Het was winnen of doodgaan. Opgeven of terugtrekken waren geen opties. Jaren later is de term thin blue line populairder geworden onder het grotere publiek door o.a. de documentaire van Errol Morris.

Their commander Colin Campbell, 1st Baron Clyde, had told them, “There is no retreat from here, men. You must die where you stand.” And stand they did. Their line, two deep rather than the usual four, drove off the cavalry within minutes. Watching the action was a correspondent for The Times, William H Russell, who described the Highlanders as a “thin red streak, tipped with a line of steel”.

Bron: historyextra.com

Heb je aanvullingen op ons artikel. Laat het dan weten. Bron: WikiPedia

Geef een antwoord

ThisLine
%d bloggers liken dit: