fbpixel

First responder boek – De mens achter het uniform

First responder boek

Lees het First Responder boek van Renaldo. Nederlandse boeken over het werk als hulpverlener zijn er niet heel erg veel, mede daarom willen we dit boek van Renaldo Ishaak graag met je delen. Een boek over het werk van een first responder en de impact van het werk op je persoonlijk leven. Wij hebben hem besteld, jij ook? Anders kan je dit First responder boek bestellen via bol.com (klik hier).

First Responder Boek
First Responder Boek

Hier een samenvatting:
Renaldo Ishaak: first responder op Koninginnedag 2009. De marechaussee-biker is als een van de eersten ter plaatse zodra de zwarte Suzuki Swift na zijn dodelijke rit crasht tegen ‘De Naald’ in Apeldoorn. Ishaak weet direct: dit is een aanslag. De moordmachine blijkt achteraf geen explosieven te bevatten, maar de dodelijke daad is wel een tijdbom in zijn hoofd. Open en eerlijk vertelt Ishaak over de impact die de aanslag en andere incidenten op hem hadden: op de mens achter het uniform. Dat uniform beschermt en geeft kracht, maar maakt kwetsbaar zodra het uitgaat. Deze kwetsbaarheid uitte zich in PTSS en veranderde Ishaak: eerst in een gebroken en vervolgens in een beter mens. En misschien wel in een nóg betere marechaussee. Renaldo Ishaak Renaldo Ishaak is teamleider bij de Koninklijke Marechaussee. Zijn primaire werkgebied is Amsterdam Airport Schiphol: een van de grootste luchthavens van Europa. Hij beleefde de Schipholbrand, de vliegtuigramp met Turkish Airlines, de aanslag op Koninginnedag en andere grote en kleine ‘incidenten’. Ishaak is een van de initiatiefnemers van Bluesupport: een netwerk van (oud-)collega’s, dat de impact van het werk in uniform bespreekbaar maakt.

First responder boek

Dit boek van Renaldo Ishaak is uitgekomen op 28 april 2021 en is ook te bestellen via uitgeverij Kompas. Je kan Renaldo ook te volgen op Instagram (@renaldo_ishaak). Wil je eerst wat meer lezen over Renaldo en zijn achtergrond als first responder dan kan ik je een uitgebreid artikel van Omroep Gelderland aanraden.

Geef een antwoord

ThisLine
%d bloggers liken dit: