fbpixel

Do. Not. Cross. Our. Line.

Geweld tegen hulpverleners is onacceptabel, maar helaas in Nederland realiteit, niet af en toe een incident, maar vaak. En heftig. Een harde realiteit voor hulpverleners en een lachtertje voor daders.

Lieke (@liekeschrijft) was samen met Erik Akerboom en haar collega Jan aanwezig Bij DWWD naar aanleiding van de recente media aandacht voor het invoeren de taser bij de Politie en geweldsincidenten die de laatste dagen/weken op social media zijn verschenen. Hieronder een kort stukje van de website van Lieke (liekeschrijft.amsterdam).

Er zit een mens in het pak. Daar waar je mij slaat, doe je iedereen verdriet die om mij geeft. De politie hoeft je beste vriend niet te zijn wat mij betreft. Maar blijf met je poten van ons af. Besef dat ik je zus had kunnen zijn. Of Jan je beste vriend. Besef dat er mensen zijn die huilen om ons verdriet, trots zijn op onze overwinningen, lachen om onze slechte grappen. Besef dat de politie ook gewoon werk is. De bakker sla je toch ook niet op zijn smoel als zijn brood uitverkocht is? Vlieg je de stratenmaker aan als hij een baksteen verkeerd heeft neergelegd? Of de bloemist die gewoon haar werk doet? Nee.
Besef dat de brandweer ook komt als je moeder gereanimeerd moet worden. Besef dat de ambulance geen enkel ander doel heeft dan levens redden en mensen helpen. Hoe de fuck is het mogelijk dat je ze belaagd?
En hierbij ook alle andere beroepen die te maken hebben met zinloos geweld. De zorg, de mensen in de daklozenopvang.. You name it en zij doen hun werk voor de maatschappij. Ze zijn belangrijk voor ons allemaal. We zijn allemaal mens.
” – Lieke https://www.liekeschrijft.amsterdam/lieke-schrijft/2019/9/6/dwdd

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door ThisLine (@thislinenl) op
ThisLine
%d bloggers liken dit: